Startpagina

Op deze site heb ik een verzameling Apps voor Android geplaatst en beschreven. De focus is gericht op het onderwijs, maar er worden ook apps besproken die niet persé voor het onderwijs bedoeld zijn, maar wel nuttig kunnen zijn voor gebruik.

Alle genoemde apps worden op onze school gebruikt. Daar waar mogelijk zijn de reclamemeldingen afgekocht en is de volledige versie aangeschaft. 

Bovenin zie je een aantal tabbladen met de hoofdthema's. Achter die tabbladen staat een verzameling apps binnen dat thema. Ze zijn willekeurig geplaatst. Wanneer je op de icoontjes  klikt kom je op de pagina in Play, waar je die app meteen kunt downloaden.
De meeste apps die hier worden besproken zijn gratis. Ik heb voor school wel bij de meeste apps de reklame "afgekocht". (vaak niet duurder dan €0,99. En dit geldt dan voor alle tablets, zolang je met hetzelfde ID de hoofdinlog doet).

Natuurlijk is deze verzameling lang niet compleet. Aan jullie als bezoekers wil ik dan ook vragen om mij te attenderen op mooie, bruikbare apps. je kunt je apps mailen naar: jvla@mytylschooldebrug.nl.  Ik zal ze er dan meteen bij zetten.


Apps op te tablet zetten.
Met de Android tablets kun je op verschillende manieren apps op je tablet zetten. Ik noem er hier de 2 meest gangbare.
  1. Rechtstreeks op de tablet vanuit Google Play.
    Klik rechts boven in het scherm op het icoon met de naam Apps. je komt dan direct op Google Play.
  2. Zoeken en downloaden op de computer. Vervolgens kun je die kopiëren naar je tablet via de bijgeleverde kabel.
Organiseren van je bureaublad. 
Hoe meer icoontjes je op je bureaublad hebt staan, hoe onoverzichtelijker het wordt.
Vanaf de versie 4.0 kun je "mappen" (verzamelingen) maken door apps die volgens jou bij elkaar horen als groep bij elkaar te zetten. Dat doe je door de apps als het ware op elkaar te leggen.